Från golv till tak

Behaglig värme inomhus

Under de kalla månaderna är det skönt att ha ett driftsäkert uppvärmningssystem i huset. Det finns flera saker att tänka på för att få behaglig värme till ett bra pris.

Element som antingen är för heta eller för kalla och som drar stora mängder el är inte roligt att ha. Dagens moderna element, eller radiatorer som de också kallas, är energieffektiva och går att styra trådlöst för effektiv värmereglering. De trådlösa styrsystemen gör att du via en app kan reglera värmen i elementen oavsett var du befinner dig. I Elkatalogen hittar du Nobö element som under flera årtionden levererat radiatorer över hela världen.

Skapa behaglig värme

Innan du ska förbättra värmesystemet är det viktigt att gå igenom bostaden ordentligt. Går det att täta fönster och dörrar? Finns det någon del av huset där det är dålig isolering? Börja med att täta och isolera dragiga delar men kom ihåg att huset inte får bli för tätt. För att ett hus inte ska drabbas av fukt måste det finnas fungerande ventilation och därför går det inte att täta bort alla luftinsläpp.

Nästa steg är att se över värmekällorna. Om det finns en braskamin eller en vedspis kan dessa användas för att förstärka det befintliga värmesystemet under extra kalla dagar.

Om elementen i huset är gamla finns det risk för att de drar onödigt mycket energi och leder till en hög elkostnad. Genom att byta ut elementen mot dagens moderna element som är mer effektiva och reglerar värmen bättre går det att spara pengar på sikt. Riktigt moderna element har trådlös styrning och går att reglera via en app i telefonen eller på surfplattan. Perfekt om du enkelt vill sänka värmen när du är borta över en helg och sedan kunna dra upp värmen några timmar innan du kommer hem igen.

Och här, lite handfasta tips som kan vara bra för dig att känna till:

Scroll to top