Från golv till tak

Plåtdetaljer när du ska renovera taket

Vid en takrenovering är det lätt att glömma bort smådetaljer som gör kvaliteten. Hängrännor, takrännor och fotplåt är några detaljer som är viktiga att se över vid tak- och husrenovering. Allt för att förhindra vattenläckage och fuktskador.

Speciellt när man gör tätskiktsarbeten är det viktigt att ha i åtanke vika plåtdetaljer som ska användas. Plåtdetaljer kan du bland annat hitta på Sarholms, en mekanisk verkstad som levererar plåt till olika företag.

plåtdetaljerDe olika plåtdetaljerna

Takarbeten måste göras med största omsorg och det görs med precision och rätt plåtdetaljer. Dessa inbegriper främst fotplåt och takrännor samt krönplåt. Detaljerna är helt enkelt till för att främja vattenavledningen så att taket inte behöver ta emot för stor tyngd och för mycket vatten. Det är mellan tätskikten och konstruktionen som man behöver ta hänsyn till olika hjälpmedel. Detta jobb ansvarar främst krönplåten för. Rännor och dylikt ska istället finnas vid sidan om taket för att ta emot det rinnande vattnet samt undvika läckage.

Insticksplåtar är andra detaljer som är viktiga vid en takrenovering och allehanda takarbeten. Det är som det låter, plåtdetaljer som kan användas i olika syften, för att till exempel ersätta andra plåtdetaljer och vara lappning och lagning åt det redan skadade taket.

Specialtillverkade plåtdetaljer

Som kund och företag kan du vanligtvis beställa skräddarsydda och specialtillverkade plåtdetaljer. Måtten anges efter eget behov och levereras därefter. På Sarholms får du kvalitativa plåtdetaljer som du själv beställer till ditt projekt. Det kan exempelvis röra sig om nockplåt, över- och underbleck med mera.

Även plåttak i sin helhet kan beställas. Bra om du vill ha integrerade solcellspaneler. Som artikeln säger:

Tänk på det som ett plåttak med energiproduktion som bonus

 

Scroll to top