Från golv till tak

Skaffa värmepump till villan

När det är dags för ett nytt värmesystem är Sverigepumpen.se butiken du ska besöka för att hitta en energieffektiv värmepump. Det finns flertalet olika värmepumpar på marknaden. Tänk på att välja värmepump efter bostadens utformning.

När det höga elpriset ska tacklas av hushållen blir det allt vanligare att leta alternativa värmesystem för att uppgradera det befintliga. En av de vanligaste värmekällorna numera är värmepumpar i olika former och utföranden. Varför är det så och vilka fördelar finns det med att skaffa värmepump? Häng med så reder vi ut begreppen!

Välj Sverigepumpen

Som spekulant av en värmepump är ett första steg att besöka sverigepumpen.se på nätet. Här hittar du allt du behöver inom uppvärmning för att åstadkomma ett energisnålt hem. Du ser hela sortimentet och kan enkelt jämföra mellan de olika alternativ som finns.

Att skaffa värmepump har flera fördelar och det är ett ypperligt tillfälle att passa på med en uppgradering i samband med renovering. Den uppenbara fördelen är att du sparar mycket pengar jämfört med ett äldre värmesystem som exempelvis elpanna. Ur ett miljöperspektiv är det också en vinst, eftersom värmepumparna arbetar med återvinning av kall luft som konverteras till skön värme.

Val efter behov och bostad

Det finns några olika varianter av värmepumpar på marknaden, där de vanligaste är luft/luft, luft/vatten och bergvärme. Som vanligt är det behovet som styr vilken av dessa som passar just dig bäst. Den variant som innebär den allra billigaste investeringen är luft/luft, med en relativt låg inköpskostnad som snabbt tjänar in kostnaden för investeringen. Tänk på att välja typ efter bostadens storlek, planlösning och övriga faktorer såsom hur huset är isolerat mm.

Enligt Energimyndigheten kan en luft-luft-värmepump ”komplettera annan uppvärmning och är ett av få enklare alternativ för dig som har direktverkande el”.

Scroll to top