Från golv till tak

Släpp in ljuset med nya fönster

För många är sommaren den månad då vi ägnar mest tid åt olika renoveringar i hemmet. Idag tänkte vi på Shakatak gå igenom detta med fönsterrenoveringar, en av de vanligaste orsakerna till att man ansöker om ROT-avdrag.

Att renovera fönster är något som görs bäst av professionella fönsterrenoverare, och självklart har vi ett tips för våra läsare: https://www.fonsterrenoveringstockholm.se/. Hos dem kan du få en gratis offert, vilket är bra eftersom du kanske först vill se över olika kostnadsutfall och överlägga om budget för fönsterrenoveringen. Fönster håller inte för evigt, de ska stå ut med både väder och vind och dessutom vara enkla att sköta och inte kärva när man försöker öppna och stänga.

Gamla fönster och nya fönster

Varför inte använda de gamla fönstren till att montera ett växthus? Svenskarnas kombinerade intresse av att återanvända förlagda prylar och att odla gurkor och tomater i växthus är perfekt till detta. Såhär beskriver ett par som byggde ett växthus av gamla fönster sin process:

– Vi har byggt allt själva. Det är egen design. Fönster hade vi ju, pardörrarna hittade jag på Blocket och grunden murade vi upp. Glaset till taket köpte vi på ett glasmästeri. Vi tog egentligen bara hjälp med lite markarbete, säger Anna till Expressen.

Vill du renovera i en hyresrätt ska du tänka på en del saker innan du sätter igång. Vi kan rekommendera att du läser den här artikel i ett sådant fall.

Fönsterrenoveringen är faktiskt en av våra vanligaste ROT-avdrag, också eftersom det bland svenskar är ett mycket populärt sätt att höja värdet på bostaden med. Nya fönster gör inte bara mycket för den yttre fasaden: med rätt fönster och glas släpper de också mer effektivt in ljus. Dessutom är det många som sänker sina energikostnader genom att välja mer välisolerade glas.

Scroll to top