Från golv till tak

Därför ska du underhålla din fasadputs

Om du har fasadputs på ditt hus och planerar att byta tak i sommar kan det vara en god idé att göra allt samtidigt. Att få allt fixat på en och samma gång är guld värt. Risken finns att du skjuter på att fixa din fasadputs annars.

View,From,Outside,Of,Enormous,Modern,VillaFasadputs är det yttersta skiktet på huset som håller ihop den övriga konstruktionen av husets utsida. Förutom att fasadputs kräver lite underhåll ger det ett elegant intryck. Om du har fasadputs men det börjar bli lite sprickor eller att det har börjat vittra sönder på en del ställen kan det vara dags för en omputsning. Om du håller på att lägga om taket eller planera att göra det är det ett perfekt tillfälle att också fixa till fasadputsen. Om du är i behov av en fasadputsning kan du kontakta www.fasadrenoveringstockholm.se/fasadputs-stockholm/ som kan göra fasaden lika tålig som den en gång var. Om rätt teknik används kommer fasaden vara i princip underhållsfri i 20-30 år. Rengöring kan du dock behöva göra någon gång. Varför du ska göra en fasadputs när du renoverar taket är för att förhoppningsvis kan samma hantverkare göra både taket och fasaden vilket är tidseffektivt. Sedan kommer du bara att ha hantverkare där vid ett tillfälle och inte två. När taket fixas behövs ställningar och dylikt runt huset vilket också behövs vid putsning av fasaden.

Trasig fasad kan ge skador på huset

Att fixa till din fasadputs är viktigt för att en trött och sliten fasad kan orsaka skador och fuktinträngningar. En otillräcklig fasad kan helt enkelt förstöra huset. Därför ska du åtgärda sprickor på en gång utan att dra ut på det. Puts är extra slittåligt när det är helt och fint eftersom det består av flera lager av kalk- och cementblandning. Det yttersta lagret kan målas i vilken färg du vill.

Scroll to top