Från golv till tak

Låna till oväntad takrenovering

Vid en oväntad takreparation kan det vara bra att ha en buffert att plocka finanser ifrån, men det är det dessvärre inte många som tänker på att ha. Som tur är går att ta lån för den här typen av ekonomiska knipor – och viktigt då är att man väljer en långivare som både går att lita på och som kan betala ut lånet direkt utan överdriven väntetid.

”I det fall det uppstår ett akut behov av att låna pengar, har du oftast inte så många alternativ till hands. Att ansöka om ett lån via en bank är i regel en tidskrävande process där du i bästa fall får räkna med att vänta i allafall en eller några bankdagar på din utbetalning.” läs mer och se lista: långivare som betalar ut direkt här.

Som citatet ovan beskriver så är det ofta en lång och tidskrävande process att ansöka om lån hos de traditionella bankerna, och det har man ju inte riktigt råd med om taket rasat in. Som tur är finns andra alternativ och nu när reglerna har stramats åt för de så kallade sms- och snabblånen så kan man även känna sig trygg med att ta lån hos en sådan långivare. Men det betyder inte att du ska sluta vara selektiv när du väljer vem du lånar hos, tvärt om. Det är viktigt att alltid jämföra och vara noggrann för att på så vis få de bästa villkoren för vad som passar ens egna finansiella situation och återbetalningsmöjligheter. Ett tips är även att aldrig låna mer pengar än vad som behövs för takrenoveringen och redan innan du skickar iväg din låneansökan bör du ha tänkt en del på hur du ska göra för att betala tillbaka. Något som också Aftonbladet tipsar om är att även ta med räntan i beräkningen när du väljer långivare, det är inte ofta som det är helt gratis att ta ett lån utan du ska alltid vara beredd på att viss ränta tillkommer – så ta den som kan ge dig bäst villkor samtidigt som du får pengarna fort så takreparationen kan genomföras.

Använd lånet för att betala hantverkare

När du lånar pengar för att akut reparera ett tak är det smart att anlita duktiga hantverkare, då kan du vara säker på att jobbet blir utfört på bästa sätt. Dessutom har du med hjälp av lånet också råd att välja de bästa takläggarna i ditt tycke. Varför inte anlita vinnarna av branschtävlingen ”King of Roofs” som Jönköpings Posten skriver om till exempel?

 

Scroll to top